Waterbasketbal clinic

Speciaal voor scholen, verenigingen en/of zorginstellingen verzorgt GoSports waterbasketbal clinic’s. Door op deze manier naar de mensen toe te gaan proberen wij de stap naar bewegen zo klein mogelijk te maken. Bewegen is van essentieel belang, maar niet voor een ieder vanzelfsprekend. Terwijl bewegen en dan met namen ook in teamverband op vele vlakken erg belangrijk is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de sociale aspecten. Doordat er in een team gespeeld wordt wordt er op speelse wijze ook geleerd hoe met elkaar om te gaan.

Waarom clinic’s
Voor veel mensen met een beperking, zoals bijvoorbeeld autisme, hechtingsstoornissen, enzovoort is dingen samen doen niet iets vanzelfsprekend en zelf soms moeilijk. Maar doordat het waterbasketbal op een laagdrempelige manier wordt aangeboden en er indirect aan deze sociale en omgangsvaardigheden wordt gewerkt, merken wij wel dat er kleine contacten ontstaan.

Echter is waterbasketbal bij GoSports niet per definitie alleen voor mensen met een beperking, maar ook voor mensen zonder een beperking. Er wordt tijdens onze waterbasketbal lessen op de zondagmiddag dan ook met gemengde teams getraind.


De clinic
De waterbasketbal clinic bestaat uit drie lessen van 45 á 60 minuten waarin op diverse niveau’s kan worden gewerkt. Er wordt begonnen met inzwemmen, waarna wij overgaan naar de gooi en vang technieken. Als dit onder de knie is gaan we overgooien en eventueel ook verdedigen. Als laatst wordt er afgesloten met een klein partijtje. Echter is de inhoud van de clinic afhankelijk van de groep deelnemers. Dit wordt in een gesprek voorafgaande aan de clinic met u besproken. Na afloop van de clinic krijgen alle deelnemers een certificaat en bieden wij hun de mogelijkheid om in te stromen in onze reguliere waterbasketbal lessen.


Waar vindt de clinic plaats

In overleg met u kan de clinic worden gehouden in een zwembad welke u zelf heeft. Indien u niet in het bezit bent van een eigen zwembad bieden wij de clinic’s in ‘zwembad IJsselmonde’ aan de Dwarsdijk 80 in Rotterdam.


Wanneer zijn de clinic’s

De clinic’s worden gegeven op de vrijdag. De data worden afgestemd tijdens het afstemmingsgesprek.

Voor wie zijn de clinic’s

De clinics zijn voor alle scholen, verenigingen en gezondheidsinstellingen welke hier interesse in hebben.

Kosten

Aan de clinic zijn kosten verbonden, echter zijn deze afhankelijk van de vraag. Zoals bijvoorbeeld moeten wij zwemwater reserveren of vindt de clinic plaats in uw eigen zwembad. Naar aanleiding van het afstemmingsgesprek zullen wij u een passende offerte doen toekomen.

Interesse?! Neem dan vrijblijvend contact op via onderstaande contactformulier of bel naar 010 – 333 50 80.