Vervangende zorg

admin/ februari 17, 2021/ nieuw, Nieuws, Nieuwsberichten/ 0 comments

“Nu de zwembaden dicht zijn en vele andere sociale activiteiten dicht zijn raken steeds meer jongeren ge├»soleerd en voelen zij zich eenzaam.”

Doordat de zwembaden gesloten zijn kan de zwembegeleiding op dit moment niet geboden worden en voelde wij ons verplicht hier iets aan te doen. Na goed overleg met de gemeente Rotterdam is er toestemming gegeven voor vervangende zorg activiteiten op onze dagbestedingslocatie. Vorige week is het gehele plan uitgewerkt en is de locatie in orde gemaakt voor volgens de Covid-normen om de zorg op een veilige en verantwoorde manier te kunnen bieden. De zorg vervangt het reguliere aanbod, welke gericht is op sociaal- en persoonlijk functioneren en heeft daarnaast bewegingscomponenten op de motoriek te blijven stimuleren.

Afgelopen zondag was het dan eindelijk zover en konden wij de eerste deelnemers verwelkomen bij de activiteiten. Dit was een enorm feest voor zowel de deelnemers, als de begeleiders. Wat waren wij blij om iedereen weer te zien. Wekelijks is er een nieuwe thema. Deze week was het thema, hoe kan het ook anders, Valentijn!

Het aanbod vindt plaats op de zondag en donderdag en duurt zolang als dat de zwembaden dicht zijn. Zodra de zwembaden weer open gaan zullen wij ons reguliere aanbod weer oppakken. Echter kregen wij na zondag veel positieve reactie en zullen dan op vraag ook onderzoeken of dit aanbod onderdeel kan worden van ons reguliere aanbod.

Share this Post

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.