Bericht van trotse ouders!

admin/ oktober 30, 2015/ Geen categorie, Nieuwsberichten, Zwem nieuws

Onze jongste zoon (bijna 8 jaar) heeft een licht verstandelijke beperking, is prikkelgevoelig en heeft last van tics.

Al jaren proberen wij hem te motiveren om te spelen en ‘zwemmen’ in een zwembad. Tot op heden was dat niet succesvol. Normaal gesproken zit ik met hem in het ‘kikkerbadje’ te spelen terwijl zijn oudere broer lekker met zijn vader in het ‘diepe’ bad zwemt. Zodra hij namelijk geen bodem meer voelt is het paniek met dikke tranen.

Sinds eind augustus 2015 zwemt hij bij GoSports en dat doet hij met veel plezier en vertrouwen. Hij gaat er graag naar toe en zwemt met een glimlach in het ondiepe zwembad.

Afgelopen herfstvakantie hadden wij zelf eindelijk een succeservaring in het zwembad. Hij durfde zowaar met zwembandjes om het ‘diepe’ water van het recreatie bad in. Heel voorzichtig stapje voor stapje steeds een stukje verder. Aan mijn handen heeft hij rondgedobberd en voor het eerst ontspannen ‘gezwommen’. Super trots was hij! En wij natuurlijk ook! Zo mooi om te zien dat je kind een stapje maakt en er zichtbaar van geniet. Samen met zijn nichtje (3 jaar) en oudere broer (10 jaar) hebben we twee uur lang gespeeld.

Als klap op de vuurpijl wilde hij zelfs wel van de grote glijbaan af! Wij stonden er helemaal van te kijken dat hij er zo veel plezier aan beleefde en dat hij voor zichzelf de beslissing had genomen om het allemaal te gaan doen. Het mooie aan deze succeservaring is, dat hij zelf heeft besloten om het te gaan doen. Het vertrouwen in zichzelf en in mij was groot genoeg om het te willen proberen. Met liefde en veel geduld is het gelukt om deze stap te laten maken.

Bij GoSports geven alle vrijwilligers met zoveel liefde en geduld les en dat werpt dus na 2 maanden zwemmen al zijn vruchten af. Als ouders is dit fijn om te zien en wij hebben er dan ook alle vertrouwen in dat hij steeds een stapje verder komt. Hij voelde zich zo stoer en wij genoten van de sterretjes in zijn ogen. Op naar de volgende stap!

Bedankt GoSports voor alle geduld en inzet!

Jeroen en Joy de Jong

Share this Post