GoSports pleit voor zwemlessen aan kinderen met een verstandelijke of meervoudige beperking.

admin/ september 1, 2015/ Nieuws, Nieuwsberichten

Wist U dat er deze zomer al evenveel mensen verdronken zijn als in heel 2014? In de zee en recreatieplassen vielen de afgelopen maanden negen doden. 39 mensen werden uit een levensbedreigende situatie gered. Je kind, broer, zus kwijt raken als het even aan de aandacht ontsnapt en verdrinkt in het zwembad, recreatieplas of zee is het ergste wat je zou kunnen overkomen.

Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) deed de volgende oproep
woensdag 26 aug 2015, “ouders zouden er voor moeten zorgen dat hun kinderen niet alleen zwemdiploma A halen, maar ook B en C”. Ook is er een oproep van de Reddingsbrigade Nederland om het schoolzwemmen weer verplicht te stellen. Het percentage basisscholen dat kinderen naar het zwembad stuurt, is in vijfentwintig jaar tijd gigantisch gedaald. Van negentig procent in 1991 tot minder dan twintig procent nu. De zwemvaardigheid van met name allochtone kinderen laat te wensen over. Vooral Marokkaanse, Turkse, Surinaamse en Antilliaanse kinderen hebben relatief vaak geen zwemdiploma.

GoSports deelt deze mening en wil daarom het zwemmen voor kinderen met een verstandelijke of meervoudige beperking bij u onder de aandacht brengen.

Mede dankzij de Sport Impuls van ZonMw heeft GoSports Rotterdam op de Donderdagavond en Zondagmiddag badwater ter beschikking voor deze doelgroep. GoSports is een nationaal erkend opleidingsinstituut waarbij zwemplezier bovenaan staat. GoSports verzorgt zwemplezier met een beloningssysteem voor mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking, waarbij de mogelijkheid geboden wordt om zwemcertificaten A, B of C te behalen. De groepen bestaan uit maximaal 8 kinderen, welke voor een groot deel 1 op 1 begeleiding krijgen. De begeleiding worden gegeven vanuit het water of vanaf de kant. Wij bieden niet alleen sportief zwemplezier, maar ook waterontspanning waaronder waterbasketbal.

Als u zich als deelnemer aan wil sluiten bij een van onze activiteiten of als u geïnspireerd bent geraakt en u zich als vrijwilliger in wilt zetten voor onze doelgroep kunt u contact opnemen via deelnemersservice GoSports tel 06-42740546 of per email info@gosportsenplezier.nl.

Share this Post