Zwemmen

Zwemmen bij GoSports
GoSports biedt diverse zwemactiviteiten voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke of meervoudige beperking. GoSports doet dit in het zwembad  IJsselmonde aan de Dwarsdijk in Rotterdam. Het bijzondere aan GoSports is dat er zwembegeleiding geboden wordt in kleine groepen en in veel van deze groepen krijgt de deelnemer 1 op 1 begeleiding. Deze begeleiding is afgestemd op de individuele wensen en doelen van de deelnemer. Deze wensen en doelen worden beschreven in het Individueel doelen plan, welke samen met de deelnemer wordt opgesteld en geëvalueerd. Individuele aandacht staat bij ons hoog in het vaandel.

Bij GoSports wordt niet alleen gewerkt aan zwemvaardigheden, maar er wordt aandacht besteedt aan het gehele ontwikkelproces van de deelnemer. Zo wordt er gewerkt aan de pedagogische en sociale ontwikkeling, het gedrag en veiligheid. Dit alles op een plezierige en laagdrempelige manier.

Doelgroep
GoSports biedt zwembegeleiding aan mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking. Ook mensen met medische beperkingen (NAH, CVA, Epilepsie, Diabetes, ed.), auditieve-, visuele beperkingen, gedragsproblemen, autisme, ASS, ADHD, Asperger, PDD-NOS, ODD, ed. zijn van harte welkom bij ons!

Aanbod
Buiten leren zwemmen bied GoSports nog meer activiteiten. Deze activiteiten worden allemaal afgestemd op het individuele niveau van de deelnemer.

  • Leren zwemmen
  • Ouder kind zwemmen
  • Pedagogisch waterplezier
  • Motorisch waterplezier
  • Afstandsvaardigheden
  • Snorkelen
  • Waterbasketbal


De Zwemhelden
GoSports werkt conform de door de organisatie ontwikkelde zwemlijn/methode de zwemhelden. Deze methode richt zich op individuele begeleiding, tussentijds belonen en het beleven van plezier.

Voor meer informatie over De Zwemhelden ga naar www.dezwemhelden.nl